Boekwinkelketen BoekenVoordeel maakt doorstart

Foto: Google Maps

Boekwinkelketen BoekenVoordeel maakt een doorstart. Van de 86 winkels kunnen er 65 tot 75 doorgaan. In de gemeente Groningen zijn twee filialen.

Deze filialen zijn gevestigd aan de Guldenstraat in het centrum van Groningen en in winkelcentrum Paddepoel in Stad. Het is nog niet bekend of deze beide winkels horen bij de vestigingen die doorgaan.

De curator is akkoord gegaan met een voorstel van de familie Rozendaal, de originele oprichters van de keten. Ook de rechtbank heeft de doorstart goedgekeurd, zegt BoekenVoordeel. Van de 400 medewerkers behouden ongeveer 270 hun baan.

De komende weken maakt de keten het definitieve aantal winkels bekend dat een doorstart maakt. De winkels die geen doorstart maken, worden leeggehaald. Leveranciers zullen het centrale magazijn weer gaan bevoorraden zodat het aanbod in de winkels en de webshop kan worden uitgebreid.

De keten vroeg in april faillissement aan. Door de gedwongen sluiting wegens corona kwam het bedrijf flink in problemen en liep de schuldenlast onoverkoombaar hoog op.

BoekenVoordeel begon 37 jaar geleden in Amsterdam als familiebedrijf. Behalve voordelig geprijsde boeken verkoopt het bedrijf ook spellen, puzzels, kranten, tijdschriften en hobbyproducten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden