Nieuwe entrees voor Nationaal Park Lauwersmeer

Ontwerp entree Nationaal Park Lauwersmeer.
Foto: Provincie Groningen

Het Nationaal Park Lauwersmeer krijgt nieuwe entrees. Op 25 mei start de provincie Groningen met de werkzaamheden.

Met drie kunstwerken of landmarks wordt de begrenzing van het Nationaal Park beter zichtbaar. Ze krijgen een plek naast de belangrijkste toegangswegen naar het Nationaal Park: de provincialeweg N361 ter hoogte van de kazerne bij Lauwersoog, de Gerbrandywei bij de Hoek van de Bant en bij Dokkumer Nieuwe Zijlen tussen de kruising met de Kwelderweg en de Lorenzsluis.

Academie Minerva

Voor de entrees zijn studenten in hun afstudeerjaar van Academie Minerva gevraagd een ontwerp te maken. Het winnende ontwerp is van Susan van den Berg, dat nu wordt uitgevoerd. Haar kunstwerk bestaat uit een cortenstalen plaat met daarop de naam van het nationaal park met tien gebogen stalen buizen in de vorm van een opvliegende gans. Het is gebaseerd op het logo van Nationaal Park Lauwersmeer.

De nieuwe entrees zijn volgens de provincie naar verwachting voor de zomervakantie klaar.

Rondje Lauwersmeer

De nieuwe entrees van het Nationaal Park zijn onderdeel van het project Rondje Lauwersmeer. De provincies Fryslân en Groningen, de gemeenten Noardeast Fryslân en het Hogeland en Staatsbosbeheer investeren ruim 3 miljoen euro in de herinrichting van de 43 kilometer lange wandel- en fietsroute rond het Lauwersmeer, met financiering van het Waddenfonds. Zodat de natuur er straks nog beter te beleven is. Fietsend, wandelend of vanaf het water. De planning is dat de werkzaamheden aan het Rondje Lauwersmeer in het voorjaar van 2022 gereed zijn.

Lees ook: Nieuw ‘Rondje Lauwersmeer’ opent wandelseizoen

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden