Nieuw ‘Rondje Lauwersmeer’ opent wandelseizoen

Foto: Aline Dassel via Pixabay

De wandel- en fietsroute rondom het Lauwersmeer heeft een upgrade gekregen. Het wandelseizoen is sinds zaterdag geopend met de nieuwe wandelroute: ‘Rondje Lauwersmeer’.

Het Rondje Lauwersmeer is een route van ruim 40 kilometer en voert rondom het Lauwersmeer. Deelnemers lopen gedurende het hele jaar met de stempelkaart langs de mooiste plekjes en leren zo de unieke kenmerken en symbolen van het Lauwersmeergebied kennen.

De wandel-app die voor het Rondje Lauwersmeer is gelanceerd geeft informatie over de bezienswaardigheden, uitzichtspunten, historische kenmerken en veel meer toeristische locaties die langs de route te vinden zijn. Bij elke stempellocatie ontvangen deelnemers een ansichtkaart met een symbool dat het Lauwersmeer uniek maakt.

Veel horeca en recreatieondernemers langs de route hebben zich aangesloten bij het Rondje Lauwersmeer. Alle informatie over de
ondernemers en bezienswaardigheden is te vinden op de speciale website die voor het Rondje Lauwersmeer gelanceerd is. Met de stempelkaart in de hand krijgen deelnemers ook kortingen op bijvoorbeeld een museumbezoek, overnachting of een culinaire lekkernij.

Lauwersmeer

Het Lauwersmeer is één van de mooiste natuurgebieden van ons land. Als broedgebied van de Zeearend, Nationaal Park, Dark Sky Park en als voormalige Lauwerszee biedt het een afwisselende vegetatie en zijn de historische kenmerken van de visserij hier terug te vinden.

Deelnemers kunnen zich via de website aanmelden om deel te nemen aan het Rondje Lauwersmeer. Met hun startbewijs kunnen zij de stempelkaart bij de aangewezen startlocaties afhalen. Voor de eerste 200 deelnemers hanteert de organisatie een introductieaanbieding.

Het Rondje Lauwersmeer is een project van Marketing Groningen, Provincie Groningen en Provincie Friesland en wordt uitgevoerd door 40Mijl.

Kijk voor meer informatie: www.rondjelauwersmeer.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden