46 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 46 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maandagmiddag.

Het RIVM heeft maandag minder nieuwe coronagevallen binnengekregen als gevolg van een storing. Het RIVM kreeg niet alle meldingen door een ict-probleem bij de GGD, waardoor het dagcijfer niet compleet is. De werkelijke cijfers zullen gecorrigeerd worden in de cijfers van de komende dagen.

In de gemeente Groningen werden 19 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Oldambt (13), Westerkwartier (7), het Hogeland (2), Eemsdelta, Veendam (1) en één besmetting waarvan de gemeente onbekend is.

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen en ziekenhuisopnames gemeld als gevolg van het coronavirus.

Landelijk

Tussen zondagochtend en maandagochtend heeft het RIVM 2.904 nieuwe coronagevallen coronabesmettingen genoteerd.

Het aantal coronapatiënten dat op een intensive care of verpleegafdeling belandt, blijft dalen. In de afgelopen 24 uur hebben ziekenhuizen 138 nieuwe patiënten opgenomen vanwege Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Dat is het laagste aantal sinds 29 november.

Volgens cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) hebben ziekenhuizen in de afgelopen zeven dagen 1497 coronapatiënten opgenomen. Eind april piekte het aantal ziekenhuisopnames. Sindsdien is de instroom met meer dan 30 procent gedaald. Daarom heeft het kabinet besloten dat de vorige week aangekondigde versoepelingen van de coronamaatregelen kunnen doorgaan.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden