Kans op hooikoorts door aanstaande graspollenseizoen

Foto: meineresterampe via Pixabay

Het graspollenseizoen staat voor de deur, waardoor de kans op hooikoortsklachten voor wie allergisch is voor graspollen toeneemt.

Door het warmere weer in combinatie met geregeld neerslag wordt het groeizaam weer. Komende week zal dan ook het eerste gras tot bloei komen, aldus Nature Today en stijgt de kans op hooikoortsklachten.

De ontwikkeling in de natuur loopt zeker twee achter in vergelijking tot voorgaande jaren. Behalve de graspollen veroorzaken ook bloeiende berken nog veel klachten. Door de koude aprilmaand verloopt het berkenpollenseizoen langzaam.

Vanaf komende week wordt de bloei van grassen gestimuleerd bij maxima rond of boven de 15 graden en minima tussen de 5 en 10 graden. Afhankelijk van de temperatuurloop in de maand mei komt het gras op steeds meer plaatsen tot bloei.

Volgens Wageningen University ontwikkelt de natuur zich momenteel ruim drie weken langzamer dan in 2020. Door de tot nu toe koude lente vindt de piekperiode van het graspollenseizoen, waarin de meeste overlast wordt ondervonden, waarschijnlijk pas plaats vanaf midden juni tot en met begin juli.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden