125 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: Andreas Lischka via Pixabay

In de provincie Groningen zijn 125 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zondagmiddag.

Door een storing bij de GGD zijn de cijfers niet volledig.

In de gemeente Groningen werden 54 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier (15), Stadskanaal en Westerwolde (9), Eemsdelta en Het Hogeland (8), Veendam (7), Midden-Groningen ((6), Pekela (5) en Oldambt (4).

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen en ziekenhuisopnames gemeld in de afgelopen 24 uur.

Landelijk

Landelijk registreerde het RIVM 5.534 nieuwe coronabesmettingen. Dat is minder dan in de afgelopen week toen gemiddeld 6.668 positieve testen geregistreerd werden per dag.

Het aantal sterfgevallen door corona steeg afgelopen etmaal met 3. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Als een coronapatiënt overlijdt, wordt dit soms pas na een tijdje doorgegeven.

In de ziekenhuizen liggen nu 2.600 patiënten, van wie 804 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Door een storing bij de GGD’en zijn de cijfers niet compleet en de verwachting is dat de komende dagen er een inhaalslag gemaakt wordt.

Lees ook: Besmettingscijfers zondag mogelijk niet up-to-date door storing

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden