142 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: Andreas Lischka via Pixabay

In de provincie Groningen zijn 142 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vrijdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 45 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier (27), Stadskanaal (12), Eemsdelta en Pekela (10), Midden-Groningen (9), Oldambt (7), Het Hogeland (6), Veendam (5), Westerwolde (2), Oldambt (18), Eemsdelta, Het Hogeland, Stadskanaal en Westerkwartier (14), Pekela (12), Veendam (5) en vier besmettingen, waarvan de gemeente onbekend is.

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen als gevolg van het coronavirus gemeld. Er werd één patiënt uit de gemeente Stadskanaal opgenomen in het ziekenhuis.

Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen

In de provincie Groningen lagen vrijdagochtend 79 patiënten in ziekenhuizen, waarvan 32 op een IC-bed. Dat meldt het Acute Zorgnetwerk Noord Nederland.

In de Noord-Nederlandse ziekenhuizen lagen vrijdagochtend 269 patiënten, waarvan 73 op een IC. Van de opgenomen patiënten uit Noord-Nederland komen 68 van buiten de regio. Daarvan liggen 30 personen op de IC’s.

Landelijk

Tussen donderdag- en vrijdagochtend zijn 7.830 positieve coronatesten geregistreerd. Dat zijn er 515 minder dan donderdag. Afgelopen week werden gemiddeld 7.354 positieve tests per dag geregistreerd.

In de ziekenhuizen liggen nu 2.706 mensen met corona in het ziekenhuis, van wie 807 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Het aantal gemelde sterfgevallen door Covid-19 steeg afgelopen etmaal met 22. Deze personen zijn niet allemaal overleden in de afgelopen 24 uur, er kan vertraging zitten tussen overlijdensdatum en de meldingsdatum.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden