Vervolg ‘Aan de slag met de tunneltjes aan de Pleiadenlaan’

Foto: Ritzo ten Cate

Vanuit de Veranderlab Veiligheid vroeg aanjager drs. Ritzo ten Cate zich af: “Waar en wanneer in Groningen voel jij je het meest onveilig?”

Veel Stadjers reageerden hierop, waarop vervolgens 21 deelnemers, onder wie burgemeester Peter den Oudsten op 15 december 2015, een fietstocht maakten langs de fietstunneltjes tussen de binnenstad en de wijken Vinkhuizen en Reitdiep. Tijdens de ‘tunneltjestocht’ werden de tunneltjes onderzocht op veiligheid en werden ideeën bedacht hoe de tunneltjes nog veiliger gemaakt kunnen worden.

Vervolg

Dinsdagavond 19 januari tussen 20.00 uur tot 22.30 uur, zullen stadjers uit Vinkhuizen, Reitdiephaven, Paddepoel, mensen die professioneel aan veiligheid werken, een aantal leden van de Gemeenteraad en wethouder Paul de Rook in Buurtcentrum De Wende, Goudlaan 555, verder brainstormen over oplossingen voor een veiliger gevoel.

Iedereen, burgers en professionals, die willen bijdragen aan meer veiligheid en een veilig gevoel in de tunneltjes is welkom. Om u op te geven voor dit overleg en voor nadere informatie mailt u naar [email protected]. Kijk hier voor meer informatie: Wie helpt de tunneltjes aan de Pleiadenlaan nog veiliger te maken?

De inloop is vanaf 19.30 uur.

Veranderlab Veiligheid

De veranderlab Veiligheid is bedoeld om samen met elkaar Groningen nóg veiliger.

In juni 2014 is de Gemeente Groningen gestart met acht veranderlabs, ieder met een eigen aanjager en een beschermheer vanuit het college. Drs. Ritzo ten Cate is de aanjager voor het Veranderlab Veiligheid en de beschermheer is burgemeester Peter den Oudsten.

 

Lees ook: Waar en wanneer in Groningen voel jij je het meest onveilig?

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden