Waar en wanneer in Groningen voel jij je het meest onveilig?

Foto: Ritzo ten Cate

Hoe onveilig of veilig voelen Groningers zich op bepaalde plaatsen in de stad?

Dat was de vraag die drs. Ritzo ten Cate, aanjager van veranderlabs Veiligheid van de gemeente Groningen vroeg aan alle stadjers via zijn weblog “Waar en wanneer in Groningen voel jij je het meest onveilig?”

Veel stadjers voelen zich veilig, maar uit de reacties bleek dat er bepaalde plekken in Groningen zijn waar stadjers zich op bepaalde momenten (nogal) onveilig voelen. Deze plekken, aangegeven door inwoners van Groningen, zijn op de kaart gezet.

Kaart Schermafbeelding 2015-11-17 om 20.53.56

Ook zijn er wandelingen door verschillende wijken geweest, waaruit onder andere naar voren kwam dat veiligheid voor de één anders is dan voor de ander. Wat voor de één een plek is dat onguur overkomt, kan voor de bewoner een thuisplek zijn.

Het doel

Het doel is om in kaart te brengen op welke plekken in de Stad de inwoners zich het meest onveilig voelen. Vervolgens wordt samen met dezelfde mensen de plekken bezocht die het meest om aandacht en verandering vragen om samen te kijken naar hoe dit op te lossen. De aanpak en wat geleerd is wordt gedeeld, zodat iedereen mee kan helpen om van Groningen een plaats te maken waar iedereen zich veilig voelt.

Fietstunneltjes van Paddepoel naar Vinkhuizen en Reitdiepplein

Uit de aangegeven plekken op de kaart zijn de fietstunneltjes van Paddepoel naar Vinkhuizen en Reitdiephaven naar voren gekomen.

Iedereen die de tunneltjes goed kent wordt uitgenodigd om mee te gaan op onderzoek en samen het gevoel van veiligheid daar te vergroten op dinsdagavond 15 december om 20.30 uur. Het gaat hierbij om een experiment. Aanmelden kan via [email protected].

Veranderlab Veiligheid

In juni dit jaar is de Gemeente Groningen gestart met acht veranderlabs, ieder met een eigen aanjager en een beschermheer vanuit het college. Drs. Ritzo ten Cate is de aanjager voor het Veranderlab Veiligheid en de beschermheer is burgemeester Peter den Oudsten.

De veranderlab Veiligheid is bedoeld om samen met elkaar Groningen nóg veiliger.

Lees hier de weblog:

Gerelateerd artikel: Gemeente Groningen: Anders samenwerken met Veranderlabs

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden