212 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 212 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vrijdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 79 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Midden-Groningen en Westerwolde (19), Oldambt (18), Eemsdelta, Het Hogeland, Stadskanaal en Westerkwartier (14), Pekela (12), Veendam (5) en vier besmettingen, waarvan de gemeente onbekend is.

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen als gevolg van het coronavirus gemeld. Er werden drie patiënten opgenomen in het ziekenhuis. Deze personen kwamen uit de gemeenten Eemsdelta, Groningen en Stadskanaal.

Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen

In de provincie Groningen lagen vrijdagochtend 77 patiënten in ziekenhuizen, waarvan 28 op een IC-bed. Dat meldt het Acute Zorgnetwerk Noord Nederland.

Het aantal coronapatiënten op de IC’s in Groningse ziekenhuizen steeg met twee patiënten in de afgelopen week. Op de verpleegafdelingen liggen vrijdagochtend 49 patiënten, een stijging van 16 patiënten.

In de Noord-Nederlandse ziekenhuizen lagen vrijdagochtend 261 patiënten, waarvan 71 op een IC. Van de opgenomen patiënten uit Noord-Nederland komen 59 van buiten de regio. Daarvan liggen 27 personen op de IC’s.

Landelijk

Tussen donderdag- en vrijdagochtend zijn 9.292 positieve coronatesten geregistreerd. Dat zijn er 321 minder dan donderdag. Afgelopen week werden gemiddeld 8.316 positieve tests per dag geregistreerd.

In de ziekenhuizen liggen nu 2.613 mensen met corona in het ziekenhuis, van wie 837 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Het aantal gemelde sterfgevallen door Covid-19 steeg afgelopen etmaal met 14. Deze personen zijn niet allemaal overleden in de afgelopen 24 uur, er kan vertraging zitten tussen overlijdensdatum en de meldingsdatum.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden