133 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

In de provincie Groningen zijn 133 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vrijdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 47 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier (21), Oldambt (13), Midden-groningen (12), Eemsdelta (11), Het Hogeland (10), Pekela, Stadskanaal en Westerwolde (2) en twee besmettingen, waarvan de gemeente onbekend is.

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen als gevolg van het coronavirus gemeld. Er werden één patiënt uit de gemeente Stadskanaal opgenomen in het ziekenhuis.

Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen

In de provincie Groningen lagen vrijdagochtend 59 patiënten in ziekenhuizen, waarvan 26 op een IC-bed. Dat meldt het Acute Zorgnetwerk Noord Nederland.

Het aantal coronapatiënten op de IC’s in Groningse ziekenhuizen daalde met zes patiënten in de afgelopen week. Op de verpleegafdelingen liggen vrijdagochtend 33 patiënten, een daling van 11 patiënten.

In de Noord-Nederlandse ziekenhuizen lagen vrijdagochtend 236 patiënten, waarvan 65 op een IC. Van de opgenomen patiënten uit Noord-Nederland komen 30 van buiten de regio. Daarvan liggen 18 personen op de IC’s.

Landelijk

Tussen donderdag- en vrijdagochtend zijn 8.966 positieve coronatesten geregistreerd. Dat zijn er 214 meer dan donderdag. Afgelopen week werden gemiddeld 7.493 positieve tests per dag geregistreerd.

In de ziekenhuizen liggen nu 2.490 mensen met corona in het ziekenhuis, van wie 792 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Het aantal gemelde sterfgevallen door Covid-19 steeg afgelopen etmaal met 12. Deze personen zijn niet allemaal overleden in de afgelopen 24 uur, er kan vertraging zitten tussen overlijdensdatum en de meldingsdatum.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden