268 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 268 nieuwe coronabesmettingen in de afgelopen 24 uur gemeld. Dat blijkt donderdagmiddag uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Woensdag viel het aantal besmettingen lager uit door een storing in de ict-systemen van het RIVM.

In de gemeente Groningen werden 84 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier (35), Eemsdelta (32), Midden-Groningen (31), Stadskanaal (24), Westerwolde (12), Oldambt (11), Het Hogeland en Veendam (10), Pekela (9) en van tien besmettingen is de gemeente onbekend.

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen als gevolg van het coronavirus gemeld. Eén persoon uit de gemeente Stadskanaal werd opgenomen in het ziekenhuis.

Landelijk

Bij het RIVM zijn tussen woensdagochtend en donderdagochtend 8.797 positieve coronatests gemeld.

Ook werden 14 coronagerelateerde sterfgevallen gemeld. Deze personen zijn niet allemaal overleden in de afgelopen 24 uur, er kan vertraging zitten tussen overlijdensdatum en de meldingsdatum.

Volgens cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) nam het aantal coronatiënten in de ziekenhuizen af. Er liggen nu 2.477 patiënten met corona in het ziekenhuis. Daarvan liggen 789 op de intensive cares.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden