Huisartsen vaccineren bij priklocaties van GGD

Huisartsen en de GGD Groningen werken samen met het vaccineren. Inmiddels zijn huisartsen in de provincie Groningen gestart met het vaccineren van 60-64 jarigen tegen het coronavirus. Verschillende huisartsen uit Stadskanaal, Warffum, Appingedam, Zuidhorn en Groningen maken daarbij gebruik van GGD-priklocaties.

De eerste vaccinaties worden gezet tussen 10 en 22 april. De tweede vaccinatie vindt plaats in juli. Ook dan maken deze huisartsen weer gebruik van de GGD-locaties.

Locaties Stadskanaal en Warffum

De locaties in Stadskanaal en Warffum zijn nog niet door GGD Groningen in gebruik genomen, omdat er nog te weinig vaccin is aangeleverd om alle locaties dagelijks open te stellen. Deze locaties zijn al wel klaar voor gebruik en daarom gaan de huisartsenpraktijken deze locaties gebruiken voor het vaccineren.

In Stadskanaal worden ongeveer 1.800 personen gevaccineerd in Fox aan de Hoofdstraat 94. In Warffum is Op Roakeldais aan de Oostervalge 52a de vaccinatielocatie en gaat het om zo’n 800 personen. De uitnodiging voor deze vaccinatie hebben mensen van hun eigen huisarts ontvangen.

De huisartsen zetten de prik en GGD Groningen ondersteunt op de meeste locaties in de voorbereiding, het prepareren van de spuiten en de ontvangst.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden