181 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: Gerd Altmann via Pixabay

In de provincie Groningen zijn 181 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zaterdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 59 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Stadskanaal (20), Westerkwartier en Eemsdelta (19), Midden-Groningen (14), Oldambt (11), Westerwolde (12), Pekela (10), Het Hogeland (6), Veendam (5) en zes besmettingen vanuit een onbekende gemeente.

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen gemeld als gevolg van het coronavirus. Eén persoon uit de gemeente Eemsdelta werd opgenomen in het ziekenhuis.

Landelijk

Landelijk registreerde het RIVM 7.725 nieuwe coronabesmettingen. Gemiddeld werd in de afgelopen week 6.770 positieve tests geregistreerd.

Het aantal sterfgevallen door corona steeg afgelopen etmaal met 23. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Als een coronapatiënt overlijdt, wordt dit soms pas na een tijdje doorgegeven.

In de ziekenhuizen bleef het aantal ongeveer gelijk. Er liggen nu 2.491 patiënten, van wie 787 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden