166 nieuwe coronabesmettingen en één sterfgeval in provincie Groningen

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn 166 nieuwe coronabesmettingen in de afgelopen 24 uur gemeld. Dat blijkt donderdagmiddag uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

In de gemeente Groningen werden 59 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Eemsdelta en Oldambt (18), Westerkwartier (17), Midden-groningen (15), Veendam (12), Het Hogeland (9), Stadskanaal (8), Pekela (5) en Westerwolde (3) en van twee besmettingen is de gemeente onbekend.

In de provincie Groningen werd één sterfgeval uit de gemeente Pekela als gevolg van het coronavirus gemeld. Eén persoon uit de gemeente Groningen werd opgenomen in het ziekenhuis.

Landelijk

Bij het RIVM zijn tussen woensdagochtend en donderdagochtend 7.833 positieve coronatests gemeld.

Ook werden 19 coronagerelateerde sterfgevallen gemeld. Deze personen zijn niet allemaal overleden in de afgelopen 24 uur, er kan vertraging zitten tussen overlijdensdatum en de meldingsdatum.

Volgens cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) is het aantal coronatiënten na drie dagen stijgingen het afgelopen etmaal weer wat gedaald.

In totaal zijn nu 2525 patiënten met Covid-19 opgenomen, 33 minder dan woensdag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Van deze mensen liggen er 798 op de intensive care, een stijging van 22 patiënten. Dat is het hoogste aantal sinds eind april vorig jaar. Op de verpleegafdelingen liggen nu 1727 coronapatiënten, 55 minder dan een dag eerder.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden