Stemmen op Nanneke Jager voor Sociaal Werker 2021 kan sinds maandag

Foto: Nanneke Jager. (Archief de Redactie)

Nanneke Jager, buurtwerker van WIJ Groningen en medewerker van multicultureel vrouwencentrum Jasmijn is één van de drie genomineerden voor de titel Sociaal Werker 2021. Vanaf dinsdag kan er op de Groningse kandidaat gestemd worden.

‘Nanneke is een echte vakvrouw’, zegt WIJ-manager Jolanda Ingeneeger. ‘Een parel in de wijk die door middel van haar aanpak de wachtkamer leeg houdt. Ze richt zich op verbinding, zorgt voor ontmoetingen en kweekt zelfvertrouwen bij de wijkbewoners. Een voorbeeld voor vele sociale werkers’.

Nanneke is ook werkzaam voor het multicultureel vrouwencentrum Jasmijn, een centrum in de stad Groningen waar vrouwen met verschillende achtergronden en culturen elkaar ontmoeten. ‘Wat Nanneke doet en voor elkaar krijgt zet echt zoden aan de dijk’, zegt directeur Alice Thijs van Jasmijn. ‘Ze haalt het beste uit de wijkbewoners en zet ze op een hoger plan.’

Stemmen op Jager kan via het digitale stemloket tot 15 mei 2021. Op 26 mei wordt bekend gemaakt wie met de eer gaat strijken.

De verkiezing van Sociaal Werker van het jaar wordt georganiseerd door Sociaal Werk werkt, een samenwerkingsverband tussen Sociaal Werk Nederland, en werkgeversorganisaties FNV Zorg & Welzijn en CNV Zorg & Welzijn.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden