244 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: Andreas Lischka via Pixabay

In de provincie Groningen zijn 244 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zaterdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 79 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Midden-Groningen (36), Oldambt (28), Westerkwartier (22), Westerwolde (20), Het Hogeland en Stadskanaal (15), Pekela (13), Veendam (12) en Eemsdelta (1) en drie besmettingen vanuit een onbekende gemeente.

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen en ziekenhuisopnames gemeld als gevolg van het coronavirus.

Landelijk

Landelijk registreerde het RIVM 8.868 nieuwe coronabesmettingen. Dat zijn er flink meer dan het gemiddelde van 7.239 positieve tests in de afgelopen week.

Het aantal sterfgevallen door corona steeg afgelopen etmaal met 29. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Als een coronapatiënt overlijdt, wordt dit soms pas na een tijdje doorgegeven.

In de ziekenhuizen liggen nu 2.238 patiënten, van wie 643 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden