115 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: Gerd Altmann via Pixabay

In de provincie Groningen zijn 115 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zondagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 31 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Midden-Groningen (17), Westerkwartier (16), Oldambt (12), Veendam (10), Stadskanaal (8), Eemsdelta (6), Het Hogeland (5), Pekela (4), Westerwolde (3) en drie besmettingen vanuit een onbekende gemeente.

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen gemeld als gevolg van het coronavirus. Eén persoon uit de gemeente Groningen werd opgenomen in het ziekenhuis.

Landelijk

Tussen vrijdagochtend en zaterdagochtend heeft het RIVM 7.025 nieuwe coronagevallen coronabesmettingen genoteerd. Dat is hoger dan het gemiddelde van afgelopen week, toen er per dag gemiddeld 6372 mensen positief getest werden.

Het aantal sterfgevallen door corona steeg afgelopen etmaal met 15. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Als een coronapatiënt overlijdt, wordt dit soms pas na een tijdje doorgegeven.

In de ziekenhuizen liggen nu 2.073 patiënten, van wie 611 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden