179 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: Andreas Lischka via Pixabay

In de provincie Groningen zijn 179 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zaterdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 77 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Oldambt (20), Midden-Groningen, Stadskanaal, Veendam en Westerkwartier (13), Westerwolde (11), Eemsdelta (6), Het Hogeland (3) en Pekela (2) en acht besmettingen vanuit een onbekende gemeente.

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen gemeld als gevolg van het coronavirus. Eén persoon uit de gemeente Groningen werd opgenomen in het ziekenhuis.

Landelijk

Tussen vrijdagochtend en zaterdagochtend 10.00 uur heeft het RIVM 7.668 nieuwe coronagevallen coronabesmettingen genoteerd. Dat is fors boven het gemiddelde, want in de afgelopen week registreerde het RIVM gemiddeld 6.227 gevallen per etmaal.

Het aantal sterfgevallen door corona steeg afgelopen etmaal met 18. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Als een coronapatiënt overlijdt, wordt dit soms pas na een tijdje doorgegeven.

In de ziekenhuizen steeg het aantal patiënten van 2.041 naar 2.047, van wie 602 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden