157 nieuwe coronabesmettingen en één sterfgeval in provincie Groningen

Foto: Fernando Zhiminaicela via Pixabay

In de provincie Groningen zijn 157 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vrijdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 47 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Oldambt (25), Midden-Groningen (16), Westerwolde (15), Het Hogeland (14), Westerkwartier (11), Veendam (7), Pekela (6), Eemsdelta en Stadskanaal (5). Ook werden zes besmettingen gemeld, waarvan de gemeente onbekend is.

In de provincie Groningen werd één sterfgeval als gevolg van het coronavirus gemeld uit de gemeente Groningen. Er werden geen patiënten opgenomen in het ziekenhuis.

Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen

In de provincie Groningen lagen vrijdagochtend 67 patiënten in ziekenhuizen, waarvan 26 op een IC-bed. Dat meldt het Acute Zorgnetwerk Noord Nederland.

Het aantal coronapatiënten op de IC’s in Groningse ziekenhuizen bleef in de afgelopen week ongeveer gelijk. Vorige week vrijdag werden 24 patiënten gemeld. Op de verpleegafdelingen bleef het aantal patiënten gelijk 39.

In de Noord-Nederlandse ziekenhuizen lagen vrijdagochtend 153 patiënten, waarvan 59 op een IC. Van de opgenomen patiënten uit Noord-Nederland komen zeven van buiten de regio. Daarvan liggen 3 personen op de IC’s.

Landelijk

Tussen donderdag- en vrijdagochtend zijn 6.068 positieve coronatesten geregistreerd. Dat zijn er 711 meer dan donderdag en hoger dan het gemiddelde van de afgelopen week, toen er gemiddeld 4.968 mensen positief werden getest.

Er liggen nu 1.910 mensen met corona in het ziekenhuis, van wie 576 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Het aantal gemelde sterfgevallen door Covid-19 steeg afgelopen etmaal met 27. Deze personen zijn niet allemaal overleden in de afgelopen 24 uur, er kan vertraging zitten tussen overlijdensdatum en de meldingsdatum.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden