153 nieuwe coronabesmettingen en twee sterfgevallen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 153 nieuwe coronabesmettingen in de afgelopen 24 uur gemeld. Dat blijkt donderdagmiddag uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

In de gemeente Groningen werden 39 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Eemsdelta (29), Oldambt (22), Midden-Groningen (20), Stadskanaal (11), Westerkwartier (10), Het Hogeland (8), Westerwolde (7), Pekela (5) en Veendam (1). Van één besmetting is het onbekend vanuit welke gemeente.

In de provincie Groningen werden twee sterfgevallen als gevolg van het coronavirus gemeld. Deze personen kwamen uit de gemeente Groningen en Stadskanaal. Er werden geen patiënten opgenomen in het ziekenhuis.

Landelijk

Bij het RIVM zijn tussen woensdagochtend en donderdagochtend 5.048 positieve coronatests gemeld. Dat zijn er 593 meer dan dan het gemiddelde van afgelopen week, toen waren er gemiddeld 4.487 positief geteste mensen per dag. Ook werden 33 coronagerelateerde sterfgevallen gemeld. Deze personen zijn niet allemaal overleden in de afgelopen 24 uur, er kan vertraging zitten tussen overlijdensdatum en de meldingsdatum.

Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen nam licht toe. Volgens cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) zijn momenteel 1887 mensen met Covid-19 opgenomen, vier meer dan woensdag. Van deze patiënten liggen 533 op de intensive cares.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen