Vrijdag mega-operatie betonstort bij spoordek De Frontier

Spoordek verdiepte ligging, zo ziet het eruit in eindsituatie .
Spoordek verdiepte ligging, zo ziet het eruit in eindsituatie .
Foto: Aanpak Ring Zuid

Vrijdag staat een mega-operatie op de planning bij spoordek De Frontier, namelijk het storten van 2100 kuub beton, oftewel 2,1 miljoen liter.

Het gaat om beton voor de bouw van het spoordek bij appartementencomplex De Frontier aan de Verlengde Meeuwerderweg.

Dit is een mega-operatie, meldt Aanpak Ring Zuid en gaat om de grootste betonstort tot nu in het project Aanpak Ring Zuid. De verwachting is dat er zestien uur lang continu beton wordt gestort.

Spoordek

Het spoordek is het deel van de verdiepte ligging waar in de toekomst de treinen overheen rijden. Dit kan niet op de plek van het spoor gebouwd worden, omdat het treinverkeer dan langdurig moeten worden stilgelegd. Daarom is de bouw van het spoordek vlak naast het spoor, in de bouwkuip van de verdiepte ligging.

Zodra het spoordek klaar is wordt deze op zijn plek onder het spoor gereden. Dat gebeurt in mei. Het hele dek weegt dan 6.000 ton, dus zes miljoen kilo.

Voor het spoordek zijn de bekisting en de stalen wapening nu klaar. De bekisting wordt opgevuld met beton, dat wordt aangevoerd via betonwagens. Eén betonwagen transporteert 10 kuub. Voor deze betonstort zijn dus 210 betonwagens nodig. De betonwagens worden door twee betonpompen gelost. Het bouwverkeer maakt deze dag gebruik van de toegestane bouwroute via het Europapark.

De werkzaamheden starten om 7.00 uur en duren naar verwachting zeker tot 23.00 uur. Direct omwonenden hebben een brief gekregen met meer informatie, ook over de te verwachten overlast.

De werkzaamheden zijn te volgen via de webcam.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen