CBS: ‘Groningen gewild vakantiedoel voor Nederlanders in coronatijd’

Foto: De Redactie

De provincie Groningen was in het afgelopen jaar een gewild vakantiedoel voor Nederlanders. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Het aantal gasten uit eigen land nam toe met bijna tien procent. In Groningen was de toename het grootst van heel Nederland. Ook in Friesland en Zeeland nam het aantal iets toe.

Landelijk liep het aantal overnachtingen in alle provincies het afgelopen jaar terug. Daarbij zijn de provincies Noord- en Zuid-Holland het hardst geraakt, respectievelijk 53 en 35 procent. In Groningen was de daling het laagst met 10 procent.

Het aantal overnachtingen van buitenlandse gasten daalde afgelopen jaar met ruim 54 procent. Maar ook in deze categorie was de daling in het aantal overnachtingen relatief mild. Zo kende Noord-Holland een daling van ruim 65 procent in het aantal buitenlandse gasten ten opzichte van vorig jaar.

Ook het aantal hotelgasten blijven weg uit grote steden. Dat komt volgens het CBS vooral door een daling van het aantal overnachtingen van buitenlandse gasten met 65 procent.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen