Petitie voor behoud waardevermeerderingsregeling

Foto: Jan Buurma

Een breed platform van Groningse politieke partijen en maatschappelijke organisaties hebben een petitie gelanceerd om de waardevermeerderingsregeling te behouden.

Via een ludieke nieuwjaarskaart kan minister Kamp en de partijen in de Tweede Kamer opgeroepen worden om geen ‘kniepert’ te zijn en de regeling niet af te schaffen. Met deze regeling kunnen slachtoffers van aardbevingsschade aanspraak maken op compensatie.

Een ‘kniepert’ is een traditioneel streekkoekje dat rond nieuwjaar wordt gegeten, maar ook een uitdrukking voor een gierigaard.

Het initiatief is genomen door SP-fractievoorzitter Sandra Beckerman. “De regeling is geen luxe, maar een compensatie voor veel leed.” De regeling is hard nodig omdat het huizen energiezuiniger maakt en energiebesparing is hard nodig om de gaskraan verder dicht te draaien.” De regeling wordt afgeschaft per 31 januari 2016 .

Tijdens de demonstratie fakkeltocht ‘Gas Terug’ op 15 januari zullen de organisaties ook papieren nieuwjaarskaarten verspreiden en daarmee handtekeningen ophalen.

Via de website www.weesgeenkniepert.nl kan de digitale kaart worden gedownload en ondertekend.

Lees ook: Fakkeltocht ‘Gas Terug’ tegen Groningse gaswinning

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden