Zuidelijke ringweg dit weekendeinde richting Assen/Drachten gedeeltelijk afgesloten

Foto: De Redactie

De zuidelijke ringweg is komend weekend dicht tussen de Europaweg en knooppunt Euvelgunne voor verkeer richting Drachten en Assen. Het gaat om de uitgestelde werkzaamheden door de winterse omstandigheden.

In deze periode vinden de werkzaamheden plaats die eigenlijk tijdens de afgelopen winterperiode zouden worden uitgevoerd. De werkzaamheden bestaan uit het verleggen van de de rijbanen van zuidelijke ringweg.

Tussen het Europaplein en de Bornholmstraat schuiven beide rijbanen tijdelijk iets op naar het noorden. Daardoor ontstaat ruimte voor de sloop van het zuidelijke deel van het viaduct over de Europaweg.

Tussen de Bornholmstraat en de Euvelgunnerbrug schuift de noordelijke rijbaan juist op naar het zuiden, richting de middenberm. Hierdoor ontstaat bij de Bornholmstraat/Osloweg voldoende veilige werkruimte om de zuidelijke ringweg te verbreden.

Eigenlijk zouden in dit weekeinde werkzaamheden worden uitgevoerd aan de andere rijbaan, maar deze zijn verplaatst naar volgend weekend. Dit weekend is het gedeelte richting Assen en Drachten afgesloten. In het volgende weekend gaat het om de rijbaan richting Hoogezand dicht is.

Het verkeer wordt omgeleid via de oostelijke, noordelijke en westelijke ringweg. Wanneer de weg dicht is richting Hoogezand, kan het verkeer omrijden via de Europaweg.

Lees ook: Zuidelijke ringweg drie weekenden dicht voor opschuiven van twee delen van ringweg

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen