Verlichting aan bij kappers in Stad uit protest

Ook in Groningen hadden verschillende kapsalons donderdagavond de lichten aan. Al ruim twee maanden moeten de kappers hun deuren dicht houden vanwege de aangescherpte lockdown.

Zo ook Knippen en Zo in Lewenborg. Samen met twee collega’s had de kapsalon van eigenaresse Kelly Kremer de lichten aan. Daarmee vroegen ze aandacht voor de slechte financiële situatie van de ondernemers. Daarnaast missen veel klanten hun kapper, maar omgekeerd missen de kappers hun klanten ook.

Ze hebben nauwelijks inkomsten, maar de kosten lopen wel door. De kappersbranche laat weten dat kappers verantwoord open kunnen en dat de ondernemers in de praktijk essentiële winkels zijn. Ook blijkt uit onderzoek dat 91 procent van de Nederlanders de kapsalons graag heropend zien.

Aan het landelijk initiatief werd veel aandacht besteed in de media en dat was zichtbaar ook in Groningen. Ook aan de Korreweg, Ebbingestraat, in de binnenstad en Meeuwerderweg vroegen kappers aandacht voor de schrijnende situatie waarin ze zitten.

Met deze landelijke actie door en voor alle kappers van Nederland -op initiatief van de Nederlandse Cosmetica Vereniging en diverse toeleveranciers- lieten ze zien dat ze voor hun klanten het licht aan doen, voordat dit niet meer mogelijk is, dat ze vechten voor hun bestaan en dat ze weten dat de klanten op hen wachten.

Tussen 18.00 en 20.00 uur brandden veel lichten en plaatsten de kappers een foto op hun social mediakanaal.

Lees ook: Kappersbranche, ook in Groningen in actie 18 februari: “#lichtvoordathetuitgaat”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen