149 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

In de provincie Groningen zijn 149 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vrijdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 41 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier (20), Westerwolde (18), Midden-Groningen (17), Oldambt (14), Eemsdelta (10), Het Hogeland (9), Pekela (7), Veendam (6), Stadskanaal (4). Van drie besmettingen is het onbekend vanuit welke gemeente ze komen.

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen als gevolg van het coronavirus gemeld. Twee patiënten uit de gemeente Midden-Groningen zijn opgenomen in het ziekenhuis.

Toename aantal coronapatiënten in ziekenhuizen

In de provincie Groningen lagen vrijdagochtend 69 patiënten in ziekenhuizen, waarvan 19 op een IC-bed. Dat meldt het Acute Zorgnetwerk Noord Nederland.

Het aantal coronapatiënten in Groningse ziekenhuizen nam in de afgelopen week vooral toe op de verpleegafdelingen. Vorige week vrijdag waren dat 35 coronapatiënten en dat zijn er nu 50. Op de IC’s is het aantal opgenomen patiënten gelijk gebleven (19).

In de Noord-Nederlandse ziekenhuizen lagen vrijdagochtend 177 patiënten, waarvan 43 op een IC. Dat is een toename van 24 patiënten.

Van de opgenomen patiënten uit Noord-Nederland komen vijftien van buiten de regio. Daarvan liggen 7 personen op de IC’s.

Landelijk

Tussen donderdag- en vrijdagochtend zijn 4761 positieve coronatesten geregistreerd. Dat zijn er opnieuw meer dan het gemiddelde van de afgelopen week, dat op 3705 per etmaal ligt, blijkt uit de cijfers van het RIVM.

Het RIVM noteerde donderdag ook meer besmettingen dan gemiddeld. Volgens gecorrigeerde cijfers waren het er toen 4.594.

Er liggen nu 1943 mensen met corona in het ziekenhuis, van wie 510 op de IC , meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Het aantal gemelde sterfgevallen door Covid-19 steeg afgelopen etmaal met 50. Sinds het begin van de uitbraak, bijna een jaar geleden, is het coronavirus bij iets meer dan een miljoen Nederlanders vastgesteld. Van meer dan 15.000 mensen is zeker dat ze aan het virus zijn overleden.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen