Simplon verwelkomt lokale artiesten in eigen medialab

Foto: Simplon

Lokale artiesten zijn vanaf volgende week welkom in Simplon om een live opname te produceren. De bovenzaal van het poppodium is verbouwd tot een digitale studio en wordt ingezet als professionele video opname studio voor de Simplon Sessies.

Tot aan de zomer kan de bovenzaal niet gebruikt worden voor publieksactiviteiten en daarom kunnen acts meerdere dagen hun intrek nemen voor een live registratie (sessie), een videoclip of om een audio-visuele live show te ontwikkelen.. Het is volgens Simplon geen geluidsstudio waar artiesten een track of plaat kunt opnemen.

“Artiesten kunnen ervoor kiezen om iets in de studio op te nemen, of om er een aantal dagen in residentie te gaan. Wij zorgen ervoor dat de benodigde apparatuur aanwezig is en denken mee om iets van meerwaarde te realiseren, zoals een show waarmee bands landelijk in de picture kunnen komen, vertelt Peter Dijkstra, programmeur van Simplon. “Geavanceerde techniek, zoals hd-camera’s en LED-videowalls kunnen we bijhuren als daar behoefte aan is. We helpen bij het ontwikkelen en werken daarbij vanuit de visie van de artiest.”

Simplon faciliteert de ruimte, de techniek en de mankracht. Het podium hoopt hiermee lokaal talent zo te motiveren om aan de slag te gaan en te ondersteunen in deze voor de muziekindustrie lastige periode.

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via dit online formulier. Simplon vraagt daarbij om een korte pitch om aan te geven wat je als artiest uit die gegeven ruimte en tijd wilt halen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen