137 nieuwe coronabesmettingen en twee sterfgevallen in provincie Groningen

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn 137 nieuwe coronabesmettingen in de afgelopen 24 uur gemeld. Dat blijkt donderdagmiddag uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

In de gemeente Groningen werden 45 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier (19), Oldambt (17), Midden-Groningen (15), Stadskanaal (11), Westerwolde (9), Veendam en Pekela (7), Het Hogeland (6), en Eemsdelta (1).

In de provincie Groningen werden twee sterfgevallen als gevolg van het coronavirus gemeld. Deze personen kwamen uit de gemeente Midden-Groningen en Oldambt. Ook werd één nieuwe patiënt uit de gemeente Midden-Groningen opgenomen in het ziekenhuis.

Landelijk

Bij het RIVM zijn tussen woensdagochtend en donderdagochtend 4.618 positieve coronatests gemeld. Dat zijn er 1.222 meer dan woensdag en hoger dan het weekgemiddelde van 3.649 positief geteste mensen per dag. Ook werden 74 coronagerelateerde sterfgevallen gemeld. Deze personen zijn niet allemaal overleden in de afgelopen 24 uur, er kan vertraging zitten tussen overlijdensdatum en de meldingsdatum.

Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is afgelopen etmaal licht gestegen. Volgens cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) zijn momenteel 1931 mensen met Covid-19 opgenomen, elf meer dan woensdag. Van deze patiënten liggen 523 op de intensive cares. Dat zijn er drie meer dan een dag eerder.

Op de ic’s schommelt het aantal coronapatiënten al zo’n twee weken tussen de 500 en 550. Het totale aantal patiënten is in de afgelopen week slechts heel licht gedaald. Vorige week donderdag lagen 1952 mensen die het virus hadden opgelopen in de Nederlandse ziekenhuizen.

De ziekenhuisbezetting daalt al weken, maar het LCPS is niet gerust op de opmars van de extra besmettelijke Britse variant. Die kan in de komende weken leiden tot meer besmettingen en ziekenhuisopnames, vreest het centrum.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen