Ruim dertig besmettingen bij corona-uitbraak op verpleegafdeling UMCG

Foto: Jan Buurma

In het UMCG zijn 16 medewerkers en 18 (voormalig) patiënten van verpleegafdeling C2 besmet met het coronavirus. De bron van de besmetting is nog onduidelijk.

Het aantal coronabesmettingen op een verpleegafdeling in het UMCG is woensdag opgelopen tot 34. Afgelopen maandag maakte het ziekenhuis bekend dat meerdere patiënten en medewerkers besmet zijn met het coronavirus.

Ook woensdag bleken volgens het UMCG enkele patiënten en medewerkers besmet te zijn met het coronavirus. In totaal 18 patiënten en 16 medewerkers zijn positief getest.

De bron van de besmettingen is nog niet vastgesteld, meldde het UMCG woensdag. Daar wordt uitgebreid bron- en contact onderzoek naar gedaan. Woensdag bleek uit de resultaten van onderzoek dat het om de Britse variant gaat.

Er worden rond de 300 medewerkers en patiënten preventief getest. Dit gaat niet alleen om de afdeling waar de corona-uitbraak is maar ook medewerkers van andere afdelingen zoals de ICV, radiologie, fysiotherapie en medewerkers van de schoonmaak.

Vanwege de uitbraak zijn ongeveer 10 à 15 thoraxchirurgische operaties uitgesteld. Het UMCG hoopt dat later in de week de geplande opnames wel door kunnen gaan op een andere verpleegafdeling.

Lees ook: Negen medewerkers en elf patiënten besmet met corona op verpleegafdeling UMCG

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden