D66-jongeren en Groninger Studentenbond: ‘Forum Groningen moet open als ontmoetingsplek voor jongeren’

Archief De Redactie
Archief De Redactie
Foto: © Deon Prins

Forum Groningen moet weer openen als ontmoetingsplek voor jongeren. Daarvoor pleiten de jongerenvereniging van D66 (JD) en Groninger Studentenbond (GSb) woensdag.

De aanleiding is dat vorige week het kabinet aangaf dat jongeren elkaar binnenkort weer fysiek moeten kunnen ontmoeten. Ook zijn er in Groningen vanuit onder andere de D66 fractie al vragen gesteld over experimenten rondom corona.

De jongerenorganisaties vinden dat het forum de geschikte plek kan zijn voor zo’n experiment. “Het forum is in een normale situatie ook al een plek waar veel mensen samenkomen, met veel plek om op afstand en coronaproof sociale ontmoetingen te organiseren,” aldus Silke Kok, voorzitter JD Groningen.

Het openen van het Groninger forum is volgens de Jonge Democraten een manier om de mentale gezondheid van jongeren te verbeteren, waarbij wel rekening gehouden kan worden met de coronamaatregelen, zoals de anderhalve meter afstand.

“De jongeren in onze stad hebben zich uitstekend gedragen tijdens de coronacrisis, maar veel van diezelfde jongeren lijden nu mentaal onder de huidige maatregelen. Het heropenen van het Forum zou volgens ons bijdragen aan die mentale gezondheid van jongeren in Groningen,” stelt Kok.

De GSb sluit zich aan bij de oproep van de JD Groningen. Onderzoek laat zien dat jongeren veel te kampen hebben met eenzaamheid en behoefte hebben aan sociaal contact. Voorzitter van de GSb, Marinus Jongman zegt: “Elke ontmoetingsplek die niet begint met www. zou een grote verbetering zijn, vooral omdat veel studentenkamers te krap zijn om elkaar veilig te kunnen ontmoeten.”

De gemeenteraad bespreekt woensdag verschillende experimenten die in Groningen kunnen worden gedaan rondom corona. ‘Het openen van het forum voor jongeren zou een goed experiment kunnen zijn, waarbij wellicht gebruik wordt gemaakt van sneltesten’, aldus Kok.

 

(Bron: ingezonden bericht)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen