137 nieuwe coronabesmettingen en twee sterfgevallen in provincie Groningen

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn 137 nieuwe coronabesmettingen in de afgelopen 24 uur gemeld. Dat blijkt donderdagmiddag uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

In de gemeente Groningen werden 36 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Midden-Groningen (22), Oldambt (20), Westerkwartier (15), Westerwolde (14), Eemsdelta (8), Het Hogeland en Veendam (7), Stadskanaal (6) en Pekela (2).

In de provincie Groningen werden twee sterfgevallen als gevolg van het coronavirus gemeld. Deze personen kwamen uit de gemeente Westerkwartier en Westerwolde. Er werden geen nieuwe patiënten opgenomen in het ziekenhuis.

Landelijk

Bij het RIVM zijn tussen woensdagochtend en donderdagochtend 4.472 positieve coronatests gemeld. Ook werden 74 coronagerelateerde sterfgevallen gemeld. Deze personen zijn niet allemaal overleden in de afgelopen 24 uur, er kan vertraging zitten tussen overlijdensdatum en de meldingsdatum.

In de voorgaande dagen viel het cijfer heel laag uit vanwege de sluiting van teststraten in verband met het winterweer. Het is niet bekend hoeveel mensen die zich toen niet konden laten testen, inmiddels alsnog zijn getest.

In de afgelopen zeven dagen zijn iets meer dan 24.000 besmettingen vastgesteld en geregistreerd, gemiddeld 3440 per dag.

Bijna een jaar geleden werd het eerste coronageval van Nederland vastgesteld. Sindsdien zijn meer dan een miljoen Nederlanders positief getest. Het aantal sterfgevallen nadert de 15.000.

Donderdagochtend lagen er 1.952 mensen met corona in het ziekenhuis, waarvan 537 patiënten op de IC’s.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen