125 nieuwe coronabesmettingen en vijf sterfgevallen in provincie Groningen

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn 125 nieuwe coronabesmettingen in de afgelopen 24 uur gemeld. Dat blijkt donderdagmiddag uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

In de gemeente Groningen werden 33 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Midden-Groningen en Westerwolde (14), Eemsdelta (12), Het Hogeland en Westerkwartier (11), Oldambt en Veendam (9), Pekela en Stadskanaal (5) en twee meldingen uit onbekende gemeenten.

In de provincie Groningen werden vijf sterfgevallen als gevolg van het coronavirus gemeld. Drie sterfgevallen kwamen uit de gemeente Oldambt, één persoon uit Westerwolde en één overledene uit Pekela. Drie personen zijn opgenomen in het ziekenhuis, waarvan twee personen uit de gemeente Westerkwartier en één persoon uit de gemeente Westerwolde.

Meer verwijzingen naar ziekenhuizen, meer operaties mogelijk

Huisartsen hebben vorige week meer verwijzingen uitgeschreven naar ziekenhuizen en zelfstandige behandelcentra dan de week daarvoor. Dat meldt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) op basis van een wekelijkse analyse. In zowel het UMCG als het Martini Ziekenhuis zijn de meeste operatiekamers weer open. De twee ziekenhuizen in de stad kunnen sinds kort weer een groot deel van hun reguliere operaties uitvoeren, meldt OOGtv.

Het sluiten van de operatiekamers was nodig zodat medewerkers konden worden ingezet voor de behandeling van coronapatiënten. De ziekenhuizen zijn wel op hun hoede door de Britse corona-variant. Als meer mensen deze variant krijgen moeten mogelijk toch weer operatiekamers sluiten.

Landelijk

Bij het RIVM zijn tussen woensdagochtend en donderdagochtend 4.246 positieve coronatests gemeld. Ook werden 67 coronagerelateerde sterfgevallen gemeld. Deze personen zijn niet allemaal overleden in de afgelopen 24 uur, er kan vertraging zitten tussen overlijdensdatum en de meldingsdatum.

In de ziekenhuizen liggen nu 2.121 mensen met corona in het ziekenhuis, van wie 602 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen