Gebruikers app CoronaMelder kunnen nu direct testen na waarschuwing

De Corona-app.
Foto: Pixabay

Gebruikers van de app CoronaMelder kunnen zich vanaf woensdag direct laten testen nadat ze een waarschuwing hebben ontvangen.

De app op de telefoon waarschuwt als je extra kans op een besmetting hebt doordat je minstens 15 minuten dicht bij iemand in de buurt bent geweest die positief getest is.

Sinds vandaag kan men zich direct laten testen na een melding in plaats van de vijf dagen wachten dat tot nu toe de richtlijn was. Dat is nodig omdat een test pas dagen later kan meten of het virus is overgedragen. Men moet in deze periode wel thuis in quarantaine blijven.

Als de gebruiker de melding van CoronaMelder op of na de 5e dag na het laatste contact krijgt kan deze persoon zich ook direct laten testen en is geen extra test nodig.

Ook heeft de app sinds woensdag de pauzefunctie. Deze pauzefunctie is vooral geschikt voor gebruikers die hun telefoon regelmatig (moeten) achterlaten in de buurt van andere telefoons, zoals bijvoorbeeld voor scholieren die telefoons moeten inleveren bij aanvang van de les of werknemers die hun telefoon achterlaten in een kluisje.

De uitbreiding van de app is een gevolg van de komst van de besmettelijker varianten van het coronavirus vanuit Groot-Brittanniƫ en Zuid-Afrika. Door de aanpassing hoopt het Ministerie van Volksgezondheid dat besmettingen eerder ontdekt worden.

Sinds de invoering in oktober is de app inmiddels 4,5 miljoen keer gedownload en zijn 100.000 tests uitgevoerd na een waarschuwing van de CoronaMelder.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden