Nieuwe studentenkamers in ‘Acero’ klaar voor bewoning

'Acero' is klaar voor bewoning.
Foto: Woningcorporatie Lefier

Woningcorporatie Lefier levert eind deze week 321 nieuwe, semi-zelfstandige kamers op in het gebouw Acero aan de Esdoornlaan in Groningen. De inschrijving voor de kamers is inmiddels gestart.

Met dit project speelt Lefier in op de veranderende woonwensen van bestaande en toekomstige studenten. De kamers zijn ca. 18m2, zijn voorzien van vloerbedekking en gordijnen en hebben een eigen douche en toilet. Bewoners delen de keuken met zes of zeven huisgenoten en is voorzien van een zithoek om gezellig te zitten of samen te eten. Het gebouw heeft verder een wasruimte, fietsenstalling en wifi in alle kamers en gemeenschappelijke ruimtes. De huurprijs bedraagt 415 euro inclusief servicekosten, waaronder energie). Daardoor zijn de kamers betaalbaar en is huurtoeslag mogelijk. Het gebouw is duurzaam en gasloos.

Metamorfose Selwerdflats

Ruim een jaar geleden stond hier nog een gedateerde flat en waren de kamers nog een stuk kleiner. Aannemer Van Wijnen heeft het gebouw een ingrijpende opknapbeurt gegeven. Daarbij is de flat vrijwel helemaal gestript en vanaf het betonnen skelet opnieuw opgebouwd. De gevels zijn naar voren geplaatst, waardoor de kamers groter zijn geworden en er ruimte kwam voor een eigen toilet en badkamer.

Het gebouw kreeg ook een nieuwe naam: Acero, een verwijzing naar Acer, de botanische naam van de Esdoorn. Na de Dragant is dit de tweede van de drie studentenflats in Selwerd die een ingrijpende metamorfose heeft gekregen. Momenteel wordt de derde flat aan de Kornoeljestraat op dezelfde manier opgeknapt.

Inschrijving

De inschrijving voor de kamers is inmiddels gestart. Belangstellenden kunnen terecht op de website www.lefier.nl/acero voor meer informatie en inschrijven.

Inschrijven kan tot en met 14 februari 2021. Daarna worden de kamers toegewezen door loting. Vanaf 1 maart 2021 kunnen de huurders verhuizen naar hun nieuwe kamer.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden