Kultuurloket, de veranderde naam voor VRIJDAG Advies

Foto: Mariska de Groot

Kultuurloket, dat is de veranderde naam van VRIJDAG Advies. Met de naamswijziging wil de provinciale steuninstelling duidelijkheid scheppen dat het loket de verbindende schakel is voor iedereen in de provincie die kunst en cultuur Maakt.

Amateurkunstenaars uit de provincie Groningen kunnen voor advies, ondersteuning en kennisdeling voortaan terecht bij het KultuurLoket (voorheen VRIJDAG Advies). Het KultuurLoket staat belangeloos open voor samenwerking met alle kunst- en cultuuraanbieders in de provincie.

Adviseren, ondersteunen en verbinden

“Onze vorige naam maakte duidelijk dat wij het deel van de instelling VRIJDAG waren dat het culturele veld in de provincie Groningen adviseert, ondersteunt en er verbindingen legt”, legt programmamanager Inez van de Kimmenade uit.

“Toch moesten we regelmatig uitleggen hoe we ons verhielden tot het andere deel van VRIJDAG dat het aanbod van cursussen en workshops muziek, theater en beeldende kunst voor de gemeente Groningen verzorgt. Van de verwarring en misverstanden die daarover leven wilden we graag af”, vertelt Van de Kimmenade. “En daarnaast sluit de nieuwe naam goed aan bij onze andere merken: de KultuurAgenda, het KultuurBlad en de KultuurCentrale.”

“Dat betekent dat iedereen in Groningen die kunst en cultuur (mogelijk) maakt bij ons terecht kan met al hun vragen, plannen en ideeën”, aldus van de Kimmenade. “Het KultuurLoket denkt kosteloos met je mee en zoekt samen met jou naar een antwoord of oplossing, bijvoorbeeld bij vragen over subsidiemogelijkheden, bij je zoektocht naar mogelijke samenwerkingspartners, een podiumplek, nieuwe dirigent of regisseur.”

Kijk voor meer informatie: kultuurloket.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden