WIJ Groningen preventief op straat tijdens avondklok

Foto: Archief De Redactie

Medewerkers van WIJ Groningen zijn tijdens de avondklok preventief aanwezig in de Groningse wijken en straten om mensen, die na 21.00 uur nog op straat te zijn, te wijzen op de avondklok.

Afgelopen zaterdag vond er al een pilot plaats in overleg met de gemeente en politie.

De medewerkers van WIJ Groningen handhaven niet, maar zijn puur preventief aanwezig. ‘Dat betekent dat wij inwoners wijzen op de avondklok, mochten zij na 21:00 uur nog op straat zijn”, aldus aldus adjunct-directeur Geth Kuin van WIJ Groningen. “Wij wijzen hen erop wat de consequenties zijn als ze na 21:00 uur op straat zijn, namelijk een mogelijke boete van 95 euro, als zij zonder geldige reden op straat bivakkeren”.

Afgelopen zaterdag- en maandagavond waren de medewerkers al actief. ‘Dit is dusdanig goed bevallen dat wij gedurende de gehele periode van de avondklok, dus tot en met 9 februari, aanwezig zijn op straat’, Geth Kuin van WIJ Groningen.

WIJ Groningen is vanaf 20.30 uur tot uiterlijk 21.45 uur actief. ‘De praktijk van de afgelopen dagen leert ons dat de meeste mensen dan wel thuis zijn. De inwoners van Groningen houden zich sowieso erg goed aan de regels merken wij, op een enkeling na die de tijd niet in de gaten heeft’, zegt Kuin.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen