Wijkraad stelt petitie voor herstel afgebrande historische boerderij

Archief foto
Foto: Google Maps

De Wijkraad Oosterhoogebrug Ulgersmaborg is maandag een petitie gestart voor het herstel van de historische boerderij Leeuwenburg aan de Stadsweg in Groningen. De boerderij werd door brand verwoest in de nacht van vrijdag op zaterdag.

‘Een drama, allereerst voor de bewoners, maar óók voor alle (oud)bewoners van Oosterhoogebrug, Ulgersmaborg en Lewenborg’, aldus de wijkraad. “Een markant ijkpunt op de route naar huis of je nu met de auto bent, op de fiets of een ommetje maakt. Het is een beeldbepalend gemeentelijk monument”.

“Het groene hart, dat samen met de Beestenborg de bijzondere, eigen sfeer hier weergeeft en een brug slaat tussen verleden en heden. Naast de cultuurhistorische, oudheidkundige, landschappelijke en architectuurhistorische waarde, heeft het voor ons als wijkbewoners en alle passanten op de Stadsweg een emotionele waarde. Dit willen we als wijk niet verliezen en dat willen we de gemeente laten weten”, aldus de petitie.

Zaterdag werd al een doneeractie gestart door twee buurtbewoners om geld in te zamelen voor de bewoners voor de renovatie van de boerderij.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden