Vervangende datum ‘Eline Vere’: woensdag 3 februari

Hummelinck Stuurman Theaterproducties Eline Vere
Foto: Piek Horizontaal Web

De voorstelling ‘Eline Vere’ kon dinsdag 5 januari niet doorgaan vanwege de ijzel.

De voorstelling is verplaatst naar woensdag 3 februari, meldt de Stadsschouwburg in Groningen. De kaarten van bezoekers blijven gewoon geldig. Mogelijk komen kaarten retour, waardoor mensen die in eerste instantie geen kaarten voor deze voorstelling hebben kunnen kopen nu een herkansing krijgen.

‘Eline Vere’

De Groningse Hanne Arendzen schittert in de theaterbewerking van Louis Couperus. ‘Eline Vere’ een van de bekendste romanpersonages van de Nederlandse literatuur.

In de gelijknamige debuutroman van Louis Couperus wil een keurig Haags meisje ontsnappen aan de keurige mannen, de sleur en het corset van haar milieu. Ze betaalt een hoge prijs: uitstoting, verwarring en tenslotte de dood. Een intrigerende worsteling van een jonge vrouw, die een eigen leven probeert te leiden. Een gegeven dat van alle tijden is.

De roman werd bewerkt door Ger Thijs. De afgelopen jaren heeft hij zich bewezen als een van dé bewerkers van grote, Nederlandse literaire meesterwerken. Na ‘De Stille Kracht’, ‘De boeken der kleine zielen’ en ‘Van oude mensen, de dingen die voorbij gaan’, is ‘Eline Vere’ zijn inmiddels vierde grote Couperusbewerking en regie.

De voorstelling ‘Eline Vere’ is op woensdag 3 februari om 20.15 uur in de Stadsschouwburg Groningen

Voor meer info en kaartverkoop: ssbg.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden