202 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: Pete Linford by Pixabay

In de provincie Groningen zijn in het afgelopen etmaal 202 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vrijdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 53 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Oldambt (23), Midden-Groningen (19), Eemsdelta en Veendam (18), Westerkwartier (16), Pekela (14), Stadskanaal (13) en Het Hogeland (9).

In de provincie Groningen zijn drie nieuwe sterfgevallen uit de gemeente Groningen gemeld bij het RIVM. Ook werden vier personen opgenomen in het ziekenhuis. Deze personen komen uit de gemeenten Eemsdelta, Oldambt, Pekela en Westerwolde.

Daling ziekenhuisopnames

Het aantal ziekenhuisopnames van coronapatiënten in Groningen is opnieuw gedaald. Dat blijkt uit cijfers van het Acute Zorgnetwerk Noord-Nederland vrijdagochtend.

In de afgelopen vier dagen daalde het aantal opnames van 65 naar 62 op de verpleegafdelingen. Op de Groningse IC’s lagen vrijdagochtend 23 patiënten, dat is 1 minder dan afgelopen woensdag.

Het aantal opnames op de IC’s bleeft vrijwel gelijk in de afgelopen week in de noordelijke ziekenhuizen. Vorige week lagen 69 patiënten op de IC en deze week 67.

In totaal zijn vrijdagochtend 40 mensen van buiten de regio opgenomen in Noord-Nederlandse ziekenhuizen, waarvan 23 op een Intensive Care-afdeling liggen.

Landelijk

Landelijk werden 6.093 nieuwe besmettingen gemeld bij het RIVM. Dat zijn er 482 minder dan donderdag. Bij het RIVM werden 96 overleden covid-patiënten gemeld.

In de ziekenhuizen lagen vrijdagochtend 2.474 coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen van wie 69o op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Er werden 226 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen. Op de intensive care werden 48 nieuwe patiënten opgenomen, bijna allemaal doorgestroomd vanaf de verpleegafdelingen.

Lees ook: GGD Groningen start met corona-vaccinaties zorgmedwerkers in MartiniPlaza

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden