GGD Groningen start met corona-vaccinaties zorgmedwerkers in MartiniPlaza

Foto: GGD Groningen

GGD Groningen begint vandaag, vrijdag 15 januari met het vaccineren van Groningse zorgmedewerkers in MartiniPlaza. Het gaat om zorgmedewerkers van verpleeghuizen, gehandicaptenzorg, wijkverpleging en Wmo-ondersteuning.

GGD zet landelijk voor het vaccineren van zorgmedewerkers in op één grote vaccinatielocatie per GGD-regio. In Groningen is dat MartiniPlaza geworden.

Drie dagen eerder

Het vaccineren zou beginnen op 18 januari maar is met drie dagen vervroegd. Medewerkers van de acute zorg, zoals medewerkers van de Intensive Care, Spoedeisende hulp en ambulancepersoneel van het UMCG en Martini Ziekenhuis hebben de de vaccinatie al gekregen in hun eigen ziekenhuis.

Vaccinatiestrategie

Vanaf 15 januari 2021 worden de eerste zorgmedewerkers in MartiniPlaza gevaccineerd met het vaccin BioNTech-Pfizer. In een periode van zes weken zullen zeven dagen per week zo’n 300 tot 500 ‘prikkers’ ingezet worden op de locatie. De vaccinatie met het vaccin van BioNTech-Pfizer bestaat uit twee prikken, waarbij de tweede prik drie weken na de eerste plaatsvindt.

Het Rode Kruis gaat in nog tien regio’s ondersteuning bieden aan de GGD’en bij hun vaccinatieprogramma’s, werd vrijdag bekend. In Groningen gaan zij mensen een kwartier na de vaccinatie observeren en verlenen zo nodig EHBO.

Momenteel is de evenementenhal al twee maanden ingericht als grote GGD-teststraat, waar dagelijks tot wel 12.000 testen kunnen worden afgenomen.

Walk-in locatie

De vaccinatielocatie is te vinden aan de voorkant van MartiniPlaza – dus niet op de plek van de testlocatie aan de achterkant van het gebouw. Het gaat om een walk-in locatie. Via een aparte uitgang verlaat je de priklocatie. Mensen die met de auto komen, kunnen gratis parkeren.

Lees ook: GGD start drie dagen eerder met vaccineren zorgmedewerkers

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden