Nieuwe namen Arriva-treinen: Van Noorderzon, tot De Drie Gezusters en d’Olle Grieze

Foto: De Redactie

De namen voor de 18 nieuwe WINK-treinen zijn bekendgemaakt van de door vervoerder Arriva georganiseerde namenwedstrijd. De Noorderzon of De Drie Gezusters, het Wad zijn drie gekozen namen die op de treinen komen te staan.

De jury koos samen met duizenden stemmers de namen. De belangstelling was groot met ruim drieduizend inzendingen en tienduizend stemmen.

De 18 gekozen namen zijn: Het Wad, d’Olle Grieze, Noar hoes, Museumspoorlijn STAR, Noorderzon, De Drie Gezusters, Westerwolde, Hongerige Wolf, Hangende Keukens, Oldehove, Holwerd aan Zee, Thús, Oerol, Reaklif, Alvestêdetocht, Zwarte Haan, De Slachte, en Snitser Mar.

De namen moesten betrekking hebben op een favoriete bestemming van de inwoners van Groningen en Friesland.

De bestemmingen komen straks zowel aan de binnen- als de buitenkant te staan. Vanaf komend voorjaar rijden de nieuwe Arriva-treinen op de Groningse en Friese sporen. Vervolgens worden de treinen met hun naam één voor één gepresenteerd.

De belangstelling was groot, met ruim 3 duizend inzendingen en 10 duizend stemmen. Anne Hettinga, juryvoorzitter en voorzitter raad van bestuur van Arriva, is erg tevreden: “Het is mooi om te zien dat zo’n namenwedstrijd mensen en bestemmingen met elkaar verbindt. Zo werd er bijvoorbeeld massaal gelobbyd om bepaalde favoriete bestemmingen op de trein te krijgen.”

Gedeputeerde en jurylid Fleur Gräper-van Koolwijk is verheugd met Hongerige Wolf als treinnaam. “Het is een prachtig festival, maar ook een plaatsnaam die tot de verbeelding spreekt. Het zou een titel van een kinderboek kunnen zijn.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden