Jouke van Dijk benoemd tot nieuwe voorzitter Raad van Toezicht van ZorgpleinNoord

Jouke van Dijk, nieuwe voorzitter van Raad van Toezicht van ZorgpleinNoord.
Foto: ZorgpleinNoord

Jouke van Dijk is op 1 januari 2021 aangetreden als voorzitter van de Raad van Toezicht bij ZorgpleinNoord.

Van Dijk volgt Johan Brongers op, die de laatste vier jaar voorzitter van de raad van toezicht van ZorgpleinNoord was. naast zijn functie van voorzitter van de raad van bestuur bij Stichting Welzijnsgroep Tinten sinds 2010 onderdeel van de raad van toezicht van ZorgpleinNoord was, waarvan de laatste vier jaar als voorzitter.

“Zeker in tijden van corona ziet iedereen meer dan ooit het belang van een goed functionerende zorgsector. Zorg is één van de grootste sectoren in de noordelijke economie (één op de vijf werkenden in Noord-Nederland werkt in de sector) en draagt in grote mate bij aan het welzijn van de inwoners. De beschikbaarheid van voldoende personeel in kwalitatieve en kwantitatieve zin is daarvoor cruciaal en daarbij ook het belang van een goed functionerend ZorgpleinNoord. Daarom zet ik me graag in voor de organisatie”, aldus Van Dijk.

Hoogleraar

Van Dijk is hoogleraar Regionale Arbeidsmarktanalyse en voorzitter van de vakgroep Economische Geografie aan de Faculteit der Ruimtelijke Wetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen. Sinds 2018 is hij bovendien voorzitter van de Sociaal Economische Raad (SER) Noord-Nederland. Van Dijk bekleedt daarnaast verscheidene andere functies. In het onderzoek van Van Dijk staan regionale arbeidsmarktvraagstukken centraal. Als adviseur en consultant geeft Van Dijk beleidsadviezen aan onder meer ministeries, gemeenten, provincies en bedrijven.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden