325 nieuwe coronabesmettingen en één sterfgeval in provincie Groningen

Foto: Gerd Altmann via Pixabay

In de provincie Groningen zijn 325 nieuwe coronabesmettingen in de afgelopen 24 uur gemeld. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maandag. In Groningen gaat het om 25 meer besmettingen dan een dag eerder.

In de gemeente Groningen werden 87 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier (40), Midden-Groningen (36), Oldambt (33), Veendam (25), Het Hogeland (24), Delfzijl (21), Pekela (17), Stadskanaal (12), Appingedam (5) en Loppersum (3).

In de afgelopen 24 uur is één overledene uit de gemeente Westerwolde gemeld aan het RIVM. Ook werden twee personen opgenomen in het ziekenhuis. Deze kwamen uit de gemeenten Het Hogeland en Westerwolde.

Ruim kwart meer opgenomen COVID-19 patiënten op Groningse verpleegafdelingen

Het aantal aantal opgenomen COVID-19 patiënten op verpleegafdelingen in Groningse ziekenhuizen is gestegen met 76 opnames. Dat is bijna hetzelfde als half april.

Van de in totaal 101 ziekenhuisopnames lagen maandagochtend 25 coronapatiënten op de intensive cares. Dat is een daling van twee patiënten ten opzichte van verleden week maandag.

In heel Noord-Nederland steeg het aantal opnames van 214 naar 240. Daarvan liggen 72 patiënten op een Intensive Care-afdeling. Van de 57 patiënten, die afkomstig zijn van buiten de regio liggen 34 coronapatiënten op de IC en 23 op de verpleegafdeling.

Landelijk

Het RIVM registreerde in de afgelopen 24 uur 6.671 nieuwe besmettingen. DAt zijn er 767 minder dan gisteren. Zondag ging het aantal nieuwe gevallen ook al flink omlaag, met bijna 1200.

In 24 uur tijd werd het overlijden gemeld van 65 patiënten aan de gevolgen van het coronavirus. Wanneer een coronapatiënt sterft, wordt dit soms overigens pas na een tijdje doorgegeven.

In de afgelopen zeven dagen zijn 57.600 mensen positief getest, tegen ruim 69.500 de week ervoor.

Het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen nam met 135 toe tot 2836. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Van de opgenomen patiënten met Covid-19 liggen er 706 op intensivecareafdelingen, 11 meer dan zondag.

Het afgelopen etmaal zijn 11 coronapatiënten verplaatst tussen regio’s, van wie er 5 op de intensive care liggen. In Duitse ziekenhuizen liggen nog steeds 9 Nederlandse Covid-patiënten op de ic. Dat zijn er net zoveel als zondag.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden