300 nieuwe coronabesmettingen en één sterfgeval in provincie Groningen

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn 300 nieuwe coronabesmettingen in de afgelopen 24 uur gemeld. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zondag. In Groningen gaat het om 128 besmettingen meer dan een dag eerder.

In de gemeente Groningen werden 71 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Midden-Groningen (44), Westerkwartier (39), Oldambt (29), Delfzijl (25), Het Hogeland (22), Veendam (20), Stadskanaal (18), Westerwolde (15), Pekela (9), Loppersum (6 en Appingedam (2).

In de afgelopen 24 uur is één overledene uit de gemeente Delfzijl gemeld aan het RIVM. Ook werden drie personen opgenomen in het ziekenhuis. Deze kwamen uit de gemeente Groningen, Midden-Groningen en Westerkwartier.

Landelijk

Tussen zaterdagochtend en zondagochtend kwamen er 7438 meldingen van positieve tests binnen bij het RIVM. Dat zijn er 1185 minder dan gisteren. Het aantal sterfgevallen is toegenomen met 47.

Of het om een structurele afname gaat van het aantal besmette mensen, of dat mensen zich vanwege de feestdagen minder snel hebben laten testen, moet dinsdag blijken wanneer het RIVM komt met de weekupdate met uitgebreidere cijfers.

In de ziekenhuizen liggen nu 2710 coronapatiënten, een toename van zeven patiënten. Daarvan liggen 704 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Er werden 241 coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen. Op de intensive care werden 29 patiënten opgenomen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden