193 nieuwe coronabesmettingen en zeven sterfgevallen in provincie Groningen

Foto: Arek Socha by Pixabay

In de provincie Groningen zijn 193 nieuwe coronabesmettingen in de afgelopen 24 uur gemeld. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) donderdag.

In de gemeente Groningen werden 37 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Oldambt (28), Midden-Groningen (25), Delfzijl (23), Westerkwartier (20), Het Hogeland (14), Stadskanaal en Veendam (12), Appingedam en Westerwolde (8), Loppersum en Pekela (3).

In de afgelopen 24 uur zijn vijf sterfgevallen gemeld aan het RIVM, waarvan twee uit de gemeente Groningen, en respectievelijk één uit de gemeente Delfzijl, Midden-Groningen en Westerwolde. Ook zijn zeven personen opgenomen in het ziekenhuis. Daarvan kwamen drie personen uit Oldambt, en verder één uit Het Hogeland, Midden-Groningen en Westerwolde.

Landelijk

Het RIVM heeft landelijk 9.719 nieuwe besmettingen met het coronavirus geregistreerd. Dat zijn er 215 meer dan het instituut woensdag noteerde.

Het aantal sterfgevallen steeg afgelopen etmaal met 109, tegen 112 op woensdag. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in die 24 uur zijn overleden. Wanneer een coronapatiënt sterft, wordt dit soms pas na een tijdje doorgegeven.

Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen is opnieuw fors toegenomen. Op oudejaarsdag behandelen de ziekenhuizen 2817 patiënten vanwege Covid-19. Dat zijn er 113 meer dan op woensdag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). 713 covidpatiënten liggen nu op de intensive care, dat zijn er elf meer.

Vooral op verpleegafdelingen wordt het steeds drukker. Op de reguliere afdelingen is het aantal coronapatiënten met 102 gestegen naar 2.104.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden