286 nieuwe coronabesmettingen en één sterfgeval in provincie Groningen

Foto: Gerd Altmann via Pixabay

In de provincie Groningen zijn 286 nieuwe coronabesmettingen in de afgelopen 24 uur gemeld. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) tweede kerstdag.

In de gemeente Groningen werden 75 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Midden-Groningen (34), Oldambt (30), Stadskanaal (29), Westerkwartier (24), Veendam en Het Hogeland (21), Delfzijl (20), Westerwolde (16), Loppersum en Pekela (6), Appingedam (4).

In de afgelopen 24 uur is één sterfgeval uit de gemeente Het Hogeland gemeld aan het RIVM als gevolg van het coronavirus. Vier personen zijn opgenomen in het ziekenhuis, respectievelijk 1 uit Pekela, 2 uit de gemeenten Midden-Groningen en 1 uit de gemeente Het Hogeland.

Landelijk

Het RIVM heeft 9.880 nieuwe besmettingen met het coronavirus geregistreerd. Dat zijn er 1657 minder dan het instituut vrijdag noteerde.

Tussen vrijdag- en zaterdagochtend zijn 49 sterfgevallen geregistreerd die zijn gerelateerd aan Covid-19. Dit betekent niet dat deze mensen allemaal de afgelopen 24 uur zijn overleden. Cijfers komen soms met vertraging binnen.

In de ziekenhuizen nam de bezetting toe. In totaal liggen er nu 2349 mensen met corona in het ziekenhuis, van wie 615 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Er werden 213 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen in het ziekenhuis. Dat zijn 104 nieuwe opnames minder dan gisteren. Op de intensive care werden 42 nieuwe patiënten opgenomen, bijna allemaal doorgestroomd vanaf de verpleegafdelingen.

In de ziekenhuizen nam de bezetting licht af. In totaal liggen er nu 2304 mensen met corona in het ziekenhuis, van wie 600 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden