‘Eigenaar Groningen Dance Center verdacht van meerdere verkrachtingen en aanrandingen’

Foto: De Redactie

De 37-jarige dansschooleigenaar Khalid A. van Groningen Dance Center wordt verdacht van meerdere verkrachtingen, aanrandingen en pogingen daartoe van jonge pupillen. Dat bleek dinsdag tijdens een voorbereidende zitting van de strafzaak bij de Groninger rechtbank, meldt DvhN.nl.

Er zijn in de afgelopen tijd meer aangiftes gedaan. Tegen de oprichter van de dansschool liggen nu dertien aangiftes, waarvan twaalf aangiftes voor verschillende soorten zedendelicten. De meisjes waren op één na minderjarig en de meesten jonger dan 16 jaar.

De man werd op 8 september aangehouden. Het eerste misbruik begon volgens het Openbaar Ministerie (OM) in 2015 en de laatste zaken van misbruik zijn van afgelopen jaar.

De dansschooleigenaar misbruikte volgens het OM tijdens het ‘stretchen’. Soms liet hij de meisjes een half uur in de pijnlijke splithouding zitten, terwijl hij hen seksueel misbruikte.

Het ‘stretchen’ was nodig beter te kunnen dansen volgens de trainer en ze maakten daarmee kans op een danscarrière in het binnen- of buitenland.

De verdachte blijft in ieder geval in hechtenis tot 12 maart. Dan is er opnieuw een voorbereidende zitting gepland. Het psychologisch onderzoek naar de man moet nog plaatsvinden.

Lees ook: Eigenaar bekende dansschool Groningen verdachte in grote zedenzaak (Update)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden