Eigenaar bekende dansschool Groningen verdachte in grote zedenzaak (Update)

Foto: De Redactie

Oprichter en eigenaar van de bekende dansschool Groningen Dance Center is begin september aangehouden op verdenking van misbruik. Dat meldde het Dagblad van het Noorden zaterdagavond.

Het Openbaar Ministerie meldt dat er elf aangiftes zijn, waarvan tien minderjarigen.

In een brief gericht aan de leden en hun ouders werd de aanhouding gemeld en roept de dansschool op om eventuele misstanden te melden bij de politie.

De man werd op 8 september aangehouden. Donderdag werd zijn voorlopige hechtenis met 90 dagen verlengd.

De leerlingen van de dansschool dansen op hoogniveau en nemen deel aan nationale en internationale danswedstrijden. In de brief staat: “De klap is zo groot omdat docenten, dansers en oudergroepen van de school een lange historie hebben opgebouwd en veel hebben beleefd. De lessen zijn altijd van hoog niveau en de school heeft lokaal, nationaal en internationaal wedstrijdniveau hoog gepresteerd”

“Gezamenlijke weekenden naar deze kampioenschappen, de eindpresentaties en vele workshops hebben ons tot een hechte familie gemaakt”.

Docenten van Groningen Dance Center willen de school voortzetten. In de brief staat dat “alle danslessen en teamtrainingen worden voortgezet onder nieuwe leiding”.

De dansschool doet onder meer aan streetdance, hiphop en modern dance. Ook verzorgde de dansschool clinics op scholen, theaterclasses en workshops.

Update:

De eigenaar van Groningen Dance Center, die aangehouden is voor misbruik, is de broer van de in juni opgepakte politieagent. Dat meldde de telegraaf zondagmiddag. Bij deze agent werd een kilo cocaïne aangetroffen. Ook vond de politie dieren- en kinderporno op zijn telefoon.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden