287 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn 287 nieuwe coronabesmettingen in de afgelopen 24 uur gemeld. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) woensdagmiddag.

Dat zijn in de provincie Groningen 134 nieuwe besmettingen meer dan een dag eerder.

De forse stijgingen komen deels door een correctie op een computerstoring van dinsdag. Daardoor waren de cijfers niet volledig.

In de gemeente Groningen werden 121 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Midden-Groningen (26), Stadskanaal (25), Het Hogeland en Westerwolde (21), Veendam (18), Oldambt (15), Westerkwartier (14), Delfzijl (10), Loppersum (7), Appingedam (6), Pekela (3).

In de afgelopen 24 uur is één persoon uit de gemeente Midden-Groningen opgenomen in het ziekenhuis als gevolg van het coronavirus. Ook zijn twee personen overleden gemeld. Eén persoon uit de gemeente Groningen en één persoon uit de gemeente Midden-Groningen.

Weekupdate GGD Groningen

GGD Groningen meldt in de wekelijkse corona-update dat er in de afgelopen week 1.288 besmettingen zijn bijgekomen in de provincie. Dat is opnieuw een stevige stijging, meldt de GGD. Vanaf het begin van de epidemie zijn bij 10.913 personen een besmetting met het coronavirus vastgesteld.

De leeftijdsverdeling van personen met een nieuwe besmetting is redelijk gelijk gebleven. Er is sprake van een lichte toename in de jongste leeftijdscategorie. Nog steeds vinden de meeste besmettingen plaats in de leeftijd van 30 tot 65 jaar, gevolgd door 20 tot 29 jaar.

Het was volgens de GGD in de afgelopen week niet mogelijk om van iedere nieuwe besmetting een volledig bron-en contactonderzoek te verrichten.

Het aantal besmettingen in de provincie is afgelopen week flink gestegen. Voor de provincie als geheel betrof het deze week 220 meldingen per 100.000 inwoners (vorige week: 155 meldingen per 100.000).

Top vijf van gemeenten afgelopen week

Stadskanaal (388 meldingen per 100.000 inwoners)
Appingedam (335 meldingen per 100.000)
Delfzijl (308 meldingen per 100.000)
Westerwolde (303 meldingen per 100.000)
Loppersum (251 meldingen per 100.000)

Er zijn in de afgelopen week 3 nieuwe overlijdens ten gevolge van een bewezen corona-infectie gemeld in de provincie Groningen. Het totale aantal overlijdens sinds het begin van de epidemie komt daarmee op 58 in onze provincie.

Aantal ziekenhuisopnames in Groningen

In de Groningse ziekenhuizen liggen woensdagochtend 70 patiénten met een bewezen coronabesmetting. Dat blijkt woensdagochtend uit de cijfers van het Acute Zorgnetwerk Noord-Nederland.

Echter is het aantal patiënten op de intensive cares met drie gestegen naar 23 patiënten. Op de verpleegafdeling daalde het aantal patiënten met drie. In Noord-Nederland als geheel liep het aantal ziekenhuisopnames op naar 177 patiënten.

Noord-Nederlandse ziekenhuizen verplegen op woensdagochtend 67 mensen van buiten de regio. Van hen liggen 28 patiënten op een IC.

Landelijk

Tussen dinsdagochtend en woensdagochtend zijn 11.214 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Dat is een nieuw dagrecord. Op 30 oktober meldde het RIVM11.083 geregistreerde positieve tests.

Op dinsdag rapporteerde het RIVM bijna 6700 nieuwe gevallen. Dat was lager door een computerstoring. Hoeveel van die gevallen inmiddels wel zijn doorgegeven, is volgens het instituut niet na te gaan.

Bij het RIVM zijn 77 overleden covid-patiënten gemeld.

Het aantal nieuwe ziekenhuisopnames en opnames op de IC loopt nog altijd op, blijkt uit cijfers van Stichting NICE. In de afgelopen week werden er dagelijks gemiddeld 179 personen opgenomen op de verpleegafdeling van het ziekenhuis. Op de intensive care kwamen dagelijks 32 nieuwe coronapatiënten binnen.

In totaal zijn er nu 1964 coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis. Dat zijn er 10 meer dan de vorige dag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding. Daarvan liggen er 1438 buiten de intensive care, acht meer dan gisteren. Op de intensive care liggen 526 coronapatiënten, twee meer dan de dag ervoor.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden